Ny entré byggs på Mölndals sjukhus

Arbetet är nu påbörjat för att sätta igång en rejäl uppfräschning av Mölndals sjukhus entré och området runt omkring.

Ombyggnationen beror bland annat på att entrén är otillgänglig för den som har svårt att gå.

- En entré med uppförsbacke och ojämn markbeläggning, är inte godtagbar, menar projektledare Christian Halldén, projektledare på Västfastigheter.

Gården kommer att jämnas ut så den blir lätt att ta sig fram på. Du som har ett sådant parkeringstillstånd kommer även att märka att våra extra tillgängliga parkeringsplatser får en bättre placering.

Vi vill även att sjukhusets entré ska vara lätt att se på avstånd så att man hittar hit.

I samband med markarbeten och rivningen av hus H, byggs huvud- och akutentréerna om så att de får karuselldörrar. Då blir klimatet inomhus bättre och vi sparar samtidigt energi eftersom vi minskar behovet av uppvärmning.

Arbete pågår fram till sommaren 2019 och under byggtiden sker förändringar som kan vara bra att vara förberedd på. Det kan vara… 

…tillfälliga entréer
…korsande trafik
…buller
…damm
…ljud vid exempelvis pålning
…endast en infart för ambulansen
…tillfällig skyltning
…tillfälliga parkeringsplatser för taxi, blodbil och ”trygga rundan”

Kontaktperson:

Christer Halldén, 0700-20 64 55
christer.hallden@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-05-31 16:13