Skaraborgs Sjukhus Skövde

Bildkollage över Skaraborgs Sjukhus Skövde exteriör. Foto Thomas Harrysson

Sjukhuset i Skövde är ett av fyra sjukhus inom Skaraborgs sjukhus. Här hittar du mer information om våra ansvarsområden på fastigheten.

Byggprojekt på fastigheten

På parkeringen utanför Skaraborgs sjukhus i Skövde bygger vi Sveriges största solcellspark. När den är färdig kommer den ha kapacitet att generera en effekt på cirka 1000 megawatt timmar. Vi sätter upp solceller på smidesstommar till taken ovanför parkeringsplatserna och samtidigt installerar vi laddstationer för elhybridbilar.

Folktandvården och Skaraborgs Sjukhus bygger nya lokaler för mottagningar och ett specialisttandvårdscentrum. Tandvårdscentrumet blir ett av fem specialistcentrum i Västra Götalandsregionen.

Under våren 2014 genomfördes en förstudie för att bedöma möjligheterna för SkaS i Skövde att nyttja geoenergi som en del i sjukhusets energiförsörjning.

Nyheter

Från och med den 26 september hänvisas all besöksparkering till P10 och personalparkering till P2 och P4, se karta nedan. Detta med anledning av bygget av ny vårdbyggnad.

Nu är bygget av det nya Specialisttandvårdscentrumet vid Skaraborgs sjukhus i Skövde igång. Första spadtaget är taget för den nya byggnaden som blir ett komplett centrum, där Folktandvårdens specialisttandvård och sjukhusets käkkirurgiska verksamhet samlokaliseras.

Solcellsparken på Skaraborgs sjukhus i Skövde har blivit utseddd till årets anläggning av Svensk Solenergi när de idag för trettonde gången delade ut årets solenergipris. Juryn har be­aktat såväl ekonomiskt som tekniskt utförande och motiverar vinsten såhär:

Håkan Sonesson

Fastighetsförvaltare
Telefonnummer

Thomas Bjarnemo

Teknisk chef
Telefonnummer