Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Open call: Konstuppdrag i Lerums resecentrum

Illustration Lerums resecentrum
Illustration av östra huvudentrén, Lerums resecentrum.
Fotograf: Illustration Sweco

Västtrafik bygger nytt resecentrum i Lerum. I samband med det bjuder konstenheten in till intresseanmälan för konstuppdrag i form av gestaltning i entréhall.

Så här beskrivs uppdraget:

Den konstnärliga gestaltningen kan relateras till platsen och/eller byggnadens utformning och utgöra en integrerad del av entréhallen. Gestaltningen kan exempelvis ta golv-, väggytor och glasslitsar i anspråk längs den cirka 180 meter långa fasaden mot Stationsgatan eller utgöra markörer vid entréerna. Den konstnärliga gestaltningen ska fungera under alla tider på dygnet.

Konsten får gärna definiera rummet och bidra till att resenärer lockas att stanna kvar på platsen och skapa trygghet. Reseupplevelsen ska vara i fokus och individen ska ges möjlighet till upplevelse, där lekfullhet och hållbarhet är viktiga beståndsdelar. Konsten kan möjliggöra reflektion och eftertanke, likväl som glädje och humor samt främja nyfikenhet. Resenärer ska kunna uppleva den konstnärliga gestaltningen oberoende av förutsättningar, såsom ålder eller funktionsvariation.

Preliminär färdigställande första kvartalet 2021
Beräknad kostnadsram 750 000 kr
Skissarvoden tre konstnärer á 40 000 kr.

Intresseanmälan

Är du professionell konstnär och intresserad av uppdraget? Intresseanmäl dig via vårt upphandlingssystem senast den 12 augusti. Ställ dina frågor direkt i upphandlingssystemet, fram till och med den 3 augusti.

Senast uppdaterad: 2018-05-02 14:04