Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Åtta konstuppdrag annonseras

Publicerad: Uppdaterad:
Illustration av AS-blockets yttre fasad. Illustration Tyréns

Västfastigheter bygger nya lokaler för akut-, service- och psykiatriverksamhet (även kallat AS- och P-projektet) på Skaraborgs sjukhus i Skövde. Konstenheten annonserar nu ut åtta konstuppdrag som verksamma konstnärer kan anmäla sitt intresse till senast den 3 april.

Kortfattat om konstuppdragen

En procent av bygginvesteringskostnaden i AS- och P-projektet är avsatt till konst. Konsten kan påverka sin betraktare både sinnligt, känslomässigt, rumsligt och intellektuellt. Tillsammans fyller konsten, arkitekturen och sjukhusets verksamhet olika funktioner med gemensam omtanke för patienter, besökare och personal.

Ett övergripande krav är att konsten ska vara välformulerad, vilket innebär att konstverket är väl utfört såväl innehållsmässigt som tekniskt. Följande konstuppdrag är aktuella i AS- och P-projektet:

  1. Akutentré
  2. Korridorer med utblickar
  3. Fyra dagrum vårdavdelningar inom psykiatrisk verksamhet
  4. Väntrum akut, akutradiologi och dagkirurgi
  5. Väntrum och uppvak för barn
  6. Fasad på akut- och servicebyggnaden
  7. Tre innergårdar i akut- och servicebyggnaden
  8. Sterilteknisk enhet

Tidsram

Preliminärt färdigställande varierar mellan uppdragen från tredje kvartalet 2020 till tredje kvartalet 2022

Budget

Uppdragens kostnadsram varierar mellan 800 000 och 3 000 000 SEK exklusive moms.

Intresseanmälan

Mer information om projektet och konstuppdragen finns i upphandlingssystemet. Den som är intresserad och kvalificerad konstnär kan anmäla sig, senast den 3 april. Frågor ställs via upphandlingssystemet.

Publicerad: