Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konstsamtal om Atomklockhuset i Regionens hus Göteborg

Cirklar, vågor i sammansatt illustration av Atomklockhuset
Illustration av Atomklockhuset av Gideonsson/Londré.

Kam, sten saltkar, pennvässare, tändsticka, vattenglas, bok... Konstenheten Västfastigheter bjuder nu in till ett kvällsprogram med presentationer och samtal med konstnärsduon Gideonsson/Londré, RISE (Research Institutes of Sweden) och konstprojektledare Eleonora Fors Szuba. Programmet riktar sig till både medarbetare i huset och övriga intresserade.

Program

Under kvällen presenterar konstnärerna Lisa Gideonsson och Gustaf Londré tankarna och processen bakom konstverket. Sven-Christian Ebenhag och Carsten Rieck från RISE ger en presentation om sitt arbete vid RISE tid- och frekvensverksamhet, atomklockorna och atomsekunden som används som definition för realiseringen av svensk normaltid. Efter det finns tid till visning och samtal vid konstverket.

Det platsspecifika konstverket Atomklockhuset består av sju montrar i entrén som vibrerar i atomsekunder, och ett ljudkonstverk i höghusets trapphus där ord läses upp i ett flöde mellan våningsplanen – även dessa i rytm av atomsekunden. Konstverket utgår från atomuret på tid- och frekvensenheten vid RISE i Borås.

Konstverket är en del av den enprocentiga konstinvesteringen som Västra Götalandsregionen avsätter i samband med nybyggnation.

Praktisk information

Tid: 28 november kl. 18.00-19.30
Plats: Kronan 2, Regionens hus Göteborg, Bergslagsgatan 2
Anmälan: Begränsat antal platser. Här anmäler du dig via regionkalendern senast 21 november. Anmälda som inte arbetar i huset samlas i entrén för att gemensamt gå till lokalen.

Välkomna!