Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konstuppdragen i Regionens Hus Göteborg och Skövde presenterades

Illustration av entréhall i Regionens Hus Göteborg
Entrehall med receptionsdisk i kontorsbyggnaden Regionens Hus i Göteborg. Illustration White

Den 27 april presenterade konstenheten de fyra konstuppdragen i Regionens Hus Göteborg och Skövde för hyresgästrepresentanterna.

Just nu pågår arbetet med att genomföra konstuppdragen i båda Regionens Hus. I Regionens Hus Skövde vann förslaget:

  • ”Halo” av konstnär Pia Törnell, konstverket är en stor en mobil som består av skivor i plexiglas och kommer hänga i byggnadens ljusgård. Skivorna skapar ett poetiskt spel av ljus och rörelse.

I Regionens Hus Göteborg är det tre konstuppdrag på olika platser: entrén, nämndsalarna och parken. De vinnande förslagen är följande:

  • ”Atomklockhuset” av konstnärsduon Gideonsson/Londré. Konstverket är en installation i flera delar som utgår från vibrationen av en exakt atomsekund vilket är den takt som ligger till grund för tiden.
  • ”Rättvisans park” av Carola Grahn består av tre skulpturer i sten med ingraverade budskap. Konstverket bygger på en idé om rättvisa, möjligtvis en högst personlig sådan. (Efter publiceringen av nyheten har konstverket beslutats utebli.)
  • ”Jorden, solsystemet, Laniakea från fågelhjärnan” av Trinidad Carrillo utgår från fotografiska verk av medicinalväxter och fågelbon som överförs till glas och textil. Verken blir symboler för något större än oss själva och förklarar hur saker och ting hänger ihop.

 

Det är väldigt viktigt med det pedagogiska förmedlingsarbetet så jag är glad över att bli inbjuden att få berätta om konstuppdragen, säger konstprojektledare Eleonora Fors Szuba.

Eleonora Fors Szuba

Konstprojektledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-04-30 10:44