Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konstuppdrag annonseras till Högsbo specialistsjukhus Göteborg

Publicerad: Uppdaterad:
Byggnadsgavel i naturmiljö
Visualisering Sweco Architects

Västfastigheter bygger nya lokaler för dagkirurgi, diagnostik och specialistmottagningar på Högsbo sjukhus i Göteborg. Konstenheten annonserar nu ut sju konstuppdrag som verksamma konstnärer kan anmäla sitt intresse till senast den 26 januari.

Kortfattat om konstuppdragen

En procent av bygginvesteringskostnaden i Högsbo specialistsjukhus är avsatt till konst. Konsten kan påverka sin betraktare både sinnligt, känslomässigt, rumsligt och intellektuellt. Tillsammans fyller konsten, arkitekturen och sjukhusets verksamhet olika funktioner med gemensam omtanke för patienter, besökare och personal.

Ett övergripande krav är att konsten ska vara välformulerad, vilket innebär att konstverket är väl utfört såväl innehållsmässigt som tekniskt. Följande konstuppdrag är aktuella Högsbo specialistsjukhus:

  1. Parkeringsplats och garage
  2. Entrétorg och parkområde
  3. Länkbyggnad
  4. Patientkorridor
  5. Operationssalar och bilddiagnostik
  6. Pre- och postoperation
  7. Personalytor i tre plan

Tidsram

Preliminärt färdigställande tredje kvartalet 2023.

Budget

Uppdragens kostnadsram varierar mellan 800 000 och 3 000 000 SEK exklusive moms.

Anbudsansökan

Mer information om konstuppdragen och projektet finns i upphandlingssystemet. Den som är intresserad och kvalificerad konstnär kan anmäla sig, senast den 26 januari. Frågor ställs via upphandlingssystemet.

Publicerad: