Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu ominventeras utförda enkelt avhjälpta hinder (EAH) för tillgängligheten på Högsbo sjukhus, med början i mitten av december.

Publicerad:

Västfastigheter har uppdraget att åtgärda så kallade EAH (enkelt avhjälpta hinder) i de publika delarna av Västra Götalandsregionens sjukhus. Syftet är att förbättra tillgängligheten för personer med olika funktionsnedsättningar

Under 2017 och 2018 har EAH-åtgärder pågått på Högsbo sjukhus. Ominventering sker utvändigt, ingångar, publika allmänna ytor och publika ytor på mottagningarna. Medarbetare från kommittén för mänskliga rättigheters TD*-enhet fotograferar, dokumenterar och mäter kontraster och avstånd.

Har du frågor  är du välkommen att kontakta

Samordnare av EAH projektet Ing-Mari Forsell, 070-578 58 12, ing-mari.forsell@vgregion.se

PU-samordnare Ann-Marie Lindberg, 076-786 63 84, ann-marie.lindberg@vgregion.se

Fastighetsförvaltare Annika Leek, 070-082 50 38, annika.leek@vgregion.se

Mer fakta:

Fastighetsnämnden har av regionstyrelsen fått uppdraget att åtgärda kvarstående EAH i de publika delarna av VGR:s egenägda sjukhus.

VGR är, i rollen som fastighetsägare, enligt 17 kap 21a § PBL, skyldig att åtgärda EAH för att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.

Uppföljningsrapporter om arbetet lämnas årligen, 2016-2019, till regionstyrelsen av fastighetsnämnden och kommittén för rättighetsfrågor.

*TD = tillgänglighetsdatabasen

Publicerad: