Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till första spadtag Högsbo specialistsjukhus

Publicerad:

Fredagen den 18 oktober klockan 10 bjuder Västra Götalandsregionen in till ett första spadtag för byggnationen av Högsbo specialistsjukhus.

Bygget av ett specialistsjukhus på Högsbo sjukhusområde är ett steg i att utveckla och modernisera Västra Götalandsregionens sjukvård, för att möta det ökande behovet av vård i ett växande Göteborg.

Arbetet med Högsbo specialistsjukhus är ett regiongemensamt projekt och drivs av Sjukhusen i väster, Västfastigheter, Regionservice och VGR IT. Sweco Architects har ritat specialistsjukhuset och Skanska är huvudentreprenör för byggnationen som inleddes i augusti 2019. Högsbo specialistsjukhus kommer att stå klart för att ta emot de första patienterna i slutet av 2023. Då ersätter det nya sjukhuset bland annat Frölunda specialistsjukhus, och tar också över annan verksamhet inom dagkirurgi i Göteborg.

Vid spadtaget talar representanter för fastighetsnämnden i Västra Götalandsregionen, Sjukhusen i väster, Västfastigheter och Skanska.

Program
10.00 –10.30 Tal och första spadtag
10.30 –11.30 Mingel och fika

När: 18 oktober 2019, kl. 10–11.30
Var: Tunnlandsgatan 2A
Det är ont om parkeringsmöjligheter – välj gärna alternativa färdsätt.

Kontaktpersoner för frågor om projektet eller första spadtaget
Henrik Almgren, projektledare Sjukhusen i väster
Mobil: 070-510 19 60
E-post: henrik.almgren@vgregion.se

Lina Fogelberg, projektledare Västfastigheter
Mobil: 070-263 28 31
lina.fogelberg@vgregion.se

Publicerad: