Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Åtgärder - enkelt avhjälpta hinder(EAH) för tillgängligheten på Sahlgrenska, Östra, Mölndal och Högsbo sjukhus

Publicerad:

Västfastigheter har uppdraget att åtgärda så kallade EAH (enkelt avhjälpta hinder) i de publika delarna av Västra Götalandsregionens sjukhus. Syftet är att förbättra tillgängligheten för personer med olika funktionsnedsättningar.

Arbete med att åtgärda EAH påbörjades 2016 och kommer att pågå även under 2019. När åtgärderna är utförda kommer medarbetare från kommittén för mänskliga rättigheters TD*- enhet fotografera, dokumentera och mäta kontraster och avstånd och göra en sammantagen bedömning av sjukhusets tillgänglighet. Inventering sker på publika ytor invändigt och utvändigt samt delvis på mottagningarna. Sjukhusen befinner sig i olika faser i projektet. 

Det har kommit till Västfastigheters kännedom att det på framförallt några RWC (rullstols wc) har tagits bort eller beställts borttagning av nyuppsatta avlastningshyllor, pappershållare m.m. Framöver är det angeläget att innan något tas bort ska dialog föras med någon av nedanstående kontaktpersoner.

Har du frågor? Välkommen att kontakta:

Samordnare av EAH projektet Ing-Mari Forsell, 070-578 58 12, ing-mari.forsell@vgregion.se

Sahlgrenska sjukhuset – Fastighetsförvaltare Lotta Norlander, 072-211 04 06, lotta.norlander@vgregion.se

Östra sjukhuset – Fastighetsförvaltare Jill Linde, 070-082 39 53, jill.linde@vgregion.se

Mölndals sjukhus – Fastighetsförvaltare Jennifer Olsson, 076-819 11 45, jennifer.olsson@vgregion.se

Högsbo sjukhus - Fastighetsförvaltare Annika Leek, 070-082 50 38, annika.leek@vgregion.se

Mer fakta:

Fastighetsnämnden har av regionstyrelsen fått uppdraget att åtgärda kvarstående EAH i de publika delarna av VGR:s egenägda sjukhus.

VGR är, i rollen som fastighetsägare, enligt 17 kap 21a § PBL, skyldig att åtgärda EAH för att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning. 

Uppföljningsrapporter om arbetet lämnas årligen, 2016–2019, till regionstyrelsen av fastighetsnämnden och kommittén för rättighetsfrågor.

*TD = tillgänglighetsdatabasen

Publicerad: