Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Så förändras Sahlgrenska - intervju med Peter Gustafsson

Stora förändringar föreslås för Sahlgrenska, men vad innebär det egentligen och varför behöver de här förändringarna genomföras? Peter Gustafsson som är projektledare hos fastighetsägaren Västfastigheter reder ut vad det handlar om.

Vad kommer Sahlgrenska Life betyda för sjukvården?

 Forskning och vård genomgår idag snabba förändringar och samtidigt ökar kraven på att nya kunskaper snabbare ska omsättas i praktisk vård för att förbättra för patienterna. En av de stora vinsterna med Sahlgrenska Life är att snabbare kunna överföra nya kunskaper från forskningen till vården för att öka nyttan för patienterna. 

På vilket sätt förs forskning och praktisk sjukvård samman genom utvecklingen av Sahlgrenska Life?

 Redan idag bedrivs en omfattande klinisk forskning och sjukvård på Sahlgrenska sjukhuset i nära samarbete med den prekliniska forskningen på Medicinareberget. Men samverkan mellan Sahlgrenskaområdet och Medicinareberget begränsas i nuläget av till exempel fysiska avstånd, trafikbarriärer, slutna och inflexibla byggnader.   

 En nybyggnation som bryggar över Per Dubbsgatan och förbinder Sahlgrenskaområdet med Medicinareberget skapar kortare avstånd och bättre kopplingar mellan sjukvård, akademi, näringsliv och samhälle, både vad gäller närhet och avstånd samt verksamhet.

Läs hela artikeln på stadsutveckling.goteborg.se

Senast uppdaterad: 2019-02-01 08:00