Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu åtgärdas enkelt avhjälpta hinder (EAH) för tillgängligheten på SkaS Lidköping

Publicerad: Uppdaterad:

Västfastigheter har uppdraget att åtgärda enkelt avhjälpta hinder, så kallade EAH, i de publika delarna på Västra Götalandsregionens sjukhus. Syftet är att förbättra tillgängligheten för personer med olika funktionsnedsättningar

Under 2017 och 2018 har EAH-åtgärder åtgärdats på Skaraborgs Sjukhus Lidköping. Under november kommer medarbetare från kommittén för mänskliga rättigheters TD*-enhet att fotografera, dokumentera och mäta kontraster och avstånd mm på de utförda enkelt avhjälpta hindren på samtliga publika delar av sjukhuset.

Har du frågor är du välkommen att kontakta

Samordnare EAH projektet Ing-Mari Forsell, 070-578 58 12, ing-mari.forsell@vgregion.se

Fastighetsförvaltare Mattias Lundkvist, 070-225 78 75, 070-020 65 11, mattias.lundkvist@vgregion.se

Mer fakta:

Fastighetsnämnden har av regionstyrelsen fått uppdraget att åtgärda kvarstående EAH i de publika delarna av VGR:s egenägda sjukhus.

VGR är, i rollen som fastighetsägare, enligt 17 kap 21a § PBL, skyldig att åtgärda EAH för att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.

Uppföljningsrapporter om arbetet lämnas årligen, 2016-2019, till regionstyrelsen av fastighetsnämnden och kommittén för rättighetsfrågor.

*TD = tillgänglighetsdatabasen

Publicerad:
Uppdaterad: