Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bygget av Specialisttandvårdscentrum vid Skaraborgs sjukhus i Skövde är igång

Publicerad: Uppdaterad:

Nu är bygget av det nya Specialisttandvårdscentrumet vid Skaraborgs sjukhus i Skövde igång. Första spadtaget är taget för den nya byggnaden som blir ett komplett centrum, där Folktandvårdens specialisttandvård och sjukhusets käkkirurgiska verksamhet samlokaliseras.

Ett stort antal personer samlades på byggarbetsplatsen för att se det första spadtaget för byggnationen som är en storsatsning för framtidens sjuk- och tandvård. Det politiska målet är bland annat att ge patienter en så bra vård som möjligt med ett samlat specialisttandvårdscentrum med bred och djup kompetens. Projektet har också tydliga klimat- och miljömål - en utmaning som lyftes fram av projektledaren:

– En sådan här byggnad ska släppa in optimalt med dagsljus för att kunna skapa en god arbetsmiljö och det kräver mycket glaspartier. Att klara halveringsmålen för miljöpåverken blir därför en utmaning men vi siktar på att nå målet, sa Joakim Staaf, projektledare på Västfastigheter.

I den nya byggnaden kommer även sjukhusets käkkirurgiska verksamhet och andra mottagningar att finnas och en bra arbetsmiljö, ett gott samarbete mellan verksamheterna och en bättre vård är förväntade vinster med projektet.

– Vi bygger ett sjukhus för idag och för imorgon, vi kommer jobba närmare varandra och ha ett bra patientperspektiv. Samverkan med Folktandvården är en unik möjlighet. Det känns extra roligt att vi gör det här tillsammans, sa Jörgen Thorn, sjukhusdirektör vid Skaraborgs sjukhus.

På plats fanns representanter från både Västfastigheters fastighetsnämnd, Folktandvården, käkkirurgin och sjukhuset. Projektet sker i partneringssamverkan där Västfastigheter är beställare och ByggDialog totalentreprenör.

Projektet beräknas stå klart första kvartalet 2019.

Publicerad:
Uppdaterad: