Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SkS Skövde, TM-huset

Nu står de gemensamma lokalerna för specialistmottagningar, Folktandvårdens specialisttandvård och käkkirurgin vid Skaraborgs sjukhus klara. I samverkan med verksamheterna har Västfastigheter byggt en helt ny fastighet – det så kallade TM-huset, som ligger till höger om sjukhusets entré.

TM-huset som stod klart 2019, är en del av att skapa en långsiktigt komplett specialisttandvård i Skaraborg. I nära samverkan med verksamheterna har Västfastigheter ansvarat för byggnationen som gjorts med Byggdialog som huvudentreprenör. Fastigheten är ritad av Tyréns arkitekter.

Byggnationen startade 2016 och slutfördes 2019.

TM-huset är cirka 9 200 kvadratmeter och består av fyra våningar. Här finns bland annat ögonmottagning, reumatologisk mottagning, käkkirurgi, oral protetik, barntandvård, sjukhustandvård samt teknikutrymmen, förråd och omklädningsrum.

Byggnaden ska även användas som evakueringslokal i samband med PCB-saneringen på sjukhusområdet.

Fakta

Bygget kostade omkring 246 miljoner.
Total byggyta är 9 200 kvadratmeter.

Joakim Staaf

Projektägare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Patrik Rubenson

Projektägare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2017-07-21 12:57