Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Papperstillstånd införs på personalparkeringar på Uddevalla sjukhus

Publicerad: Uppdaterad:

Den senaste tiden har antalet sålda Whoosh-tillstånd ökat på Uddevalla sjukhus. Det gör att det är svårt att hitta parkeringsplats vid vissa tider. För att minska risken att andra än personal använder sig av personalparkeringar så införs den 2 april ett papperstillstånd som ska användas tillsammans med Whoosh-tillståndet.

För att förtydliga så behöver personal vid NÄL som köper tillstånd på NÄL och nyttjar detta vid inställelse på Uddevalla inte ha ett papperstillstånd då vakterna kan selektera bort dessa vid övervakning. De som behöver hämta tillstånd är personal som köper tillstånd för Uddevalla och parkerar där.

Därför införs ett papperstillstånd

Den största ökningen av sålda tillstånd syns mellan december och januari då antalet sålda tillstånd ökade med 400. Vi har besökt sjukhuset vid flera tillfällen för att hitta en möjlig förklaring. Det som går att se är att det finns personer som idag ställer sig på personalparkeringen och sedan lämnar sjukhusområdet. För att minska risken att använda än personal använder sig av personalparkeringarna så införs den 2 april ett papperstillstånd som ska användas tillsammans med ditt Whoosh-tillstånd.

Redan i slutet av februari kommer skyltas sättas upp på parkeringarna men det är först i april som du måste börja använda ditt papperstillstånd.

Utlämning av papperstillstånd

OBS! Du behöver bara ha ett papperstillstånd om du köper parkeringstillstånd för Uddevalla och parkerar på Uddevalla. Personal på NÄL som köper tillstånd för NÄL behöver inte ha ett papperstillstånd.

Papperstillstånden delas ut till personal vid flera tillfällen när personal från Västfastigheter är på plats. I mån av tid finns det möjlighet att ställa frågor kring Whoosh.

Du behöver ta med dig ditt TjänsteID-kort samt visa att du har ett giltigt Whoosh-tillstånd.

Följande datum och tider kan du hämta ditt tillstånd i konferensrummet Druvan:

  • 15 mars, klockan 9-15
  • 16 mars, klockan 9-15

Om du inte kan komma vid något av tillfällena så går det att hämta ett papperstillstånd från och med 17 mars i centralreceptionen på Uddevalla sjukhus i mån av tid.

Jobbar du natt och har svårt att hämta papperstillståndet under dagtid?

Har du svårt att hämta ditt papperstillstånd under dagtid? Då kan chef eller representant på din avdelning samla in VGR-ID på de personer som behöver ett papperstillstånd och lämna in en lista vid något av tillfällena ovan.

Så här använder du ditt papperstillstånd

Från och med den 2 april behöver du lägga ditt papperstillstånd väl synligt i bilens vindruta. Papperstillståndet ska användas tillsammans med ett Whoosh-tillstånd för personal som parkerar vid Uddevalla sjukhus.

Det kommer delas ut ett papperstillstånd per person. Tänk på att flytta papperstillståndet mellan bilarna om du har fler än en bil. Du får skriva två registreringsnummer på varje papperstillstånd. Det är viktigt att du på framsidan av papperstillståndet skriver upp de registreringsnummer som även är kopplade till ditt Whoosh-tillstånd.

Kan du samåka eller åka kollektivt?

Det är många personer som jobbar och besöker sjukhuset. Tänk gärna på att se om det finns någon i din närhet eller på arbetsplatsen som du kan samåka med. Det är billigare för dig och bättre för miljön.

För att få fler att åka kollektivt har Västra Götalandsregion beslutat att ge möjligheten till personal i regionen att köpa årskort på Västtrafik.

Mer information om årskort Västtrafik (länk till intranät)

Kontakt

Kundtjänst vastfastigheter.kundtjanst@vgregion.se, 010-441 35 00

Publicerad:
Uppdaterad: