Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Högsbo specialistsjukhus

Kartskiss över byggnadens tänkta placering.

Bygget av ett specialistsjukhus på Högsbo sjukhusområde är ett steg i att utveckla och modernisera Västra Götalandsregionens sjukvård. Tanken är att det nya sjukhuset ska ersätta Frölunda specialistsjukhus.

Vi vill ha ett modernt, klimatsmart sjukhus med en gestaltning som harmonierar med den lugna parkmiljön kring övriga Högsbo sjukhusområde. I de tidiga idéer som finns framme innehåller entrévåningen bland annat en öppen miljö som kan innehålla exempelvis reception, kafé, mottagningar med mera.

Sjukhusets blir cirka fem våningar högt och börjar sin verksamhet på entrévåningen med mottagningar som tar emot besökande patienter. Med flertalet medicinska specialiteter, inklusive sex dagkirurgiska operationssalar, får sjukhuset en viktig roll i det nya systemet för specialiserad närsjukvård.

Våren 2017 blev det klart att arkitektkontoret Sweco Architects, får uppdraget att rita specialistsjukhuset. 

Sjukhusets utformning och innehåll kommer att kunna beskrivas mer utförligt efterhand som underlag tas fram och beslut fattas i Västra Götalandsregionens fastighetsnämnd och regionstyrelse.

Tidplan 

Nuläge: Planering

Läs mer om projektet här: www.vgregion.se/goteborgssjukvarden

Lina Fogelberg

Projektledare
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-05-15 11:25