Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Enkelt avhjälpta hinder

Illustration med färgglada siluetter och texterna "Nödvändigt för 10 procent av befolkningen", "Bekvämt för 100 procent av befolkningen" och "Bra för 40 procent av befolkningen".

Vi arbetar med att åtgärda enkelt avhjälpta hinder för att öka tillgängligheten i Västra Götalandsregionens lokaler.

Avdelningen för mänskliga rättigheter inom Västra Götalandsregionen har en TD-enhet (TD = tillgänglighetsdatabasen) som undersöker den fysiska tillgängligheten på sjukhusen. Ser du personer som mäter höjder, kontraster och fotograferar är det säkert en tillgänglighetsinventering som pågår!

När det finns kontrastmarkeringar ser alla bättre var det är glas och ingångar till hissar.

Alla hinder i en rapport

De hinder som kommer fram i inventeringen beskrivs i en rapport för varje fastighet. I rapporten kan vi sedan se vad som behöver göras. 

Om det finns brister som inte vi på Västfastigheter ansvarar för så ska sjukhusens ledningar få veta detta så att sjukhusen själva kan göra förbättringar. 

Budget

Under åren 2016, 2017, 2018 och 2019 åtgärdas hinder för cirka 90 miljoner kronor per år.

Tidplan

Projektet pågår till och med 2019. 

Fakta

Västra Götalandsregionen ska åtgärda enkelt avhjälpta hinder enligt 17 kap 21a § PBL.

Fastighetsnämnden har fått uppdraget av regionstyrelsen att åtgärda de enkelt avhjälpta hindren i de publika delarna av Västra Götalandsregionens egna fastigheter med start på sjukhusen. Det finns även en prioriteringslista för projektet.

TD betyder tillgänglighetsdatabasen och är ett verktyg som ger information om den fysiska tillgängligheten i Västra Götalandsregionens verksamheter och i kommuner och landsting.

Aktuellt i projektet

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Johan Höglund

Projektchef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-08-15 10:44