Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Program för teknisk standard

Västfastigheter är sedan år 2014 ansluten till det nationella systemet Program för teknisk standard. PTS är ett stöd i byggprocessen och ska underlätta arbetet med att bygga ändamålsenliga lokaler för hälso- och sjukvården så att de kan möta samhällets behov av vård – i dag och i framtiden.

Program för teknisk standard är ett webbaserat ledningssystem som underlättar planering, projektering och byggnation av lokaler för hälso- och sjukvård i Sverige. Visionen är att alla vårdbyggnader i Sverige ska byggas hållbart med rätt funktion och kvalitet. Inom PTS finns det till exempel ett antal typrum, kravspecifikationer för olika typer av rum samt fastslagna riktlinjer för exempelvis akustik, hygien och tillgänglighet. 

Vi på Västfastigheter har åtagit oss att använda PTS vid planering, projektering och byggnation av vårdbyggnader. Det är en del i ett arbete för att minska risken för misstag, omtag samt underlätta i byggprocessen när vi planerar och bygger lokaler för hälso- och sjukvården.

Arbetet med PTS drivs av Regionfastigheter i Jönköping och används nästintill alla Sveriges regioner. PTS:s utvecklas kontinuerligt i samarbete mellan anslutna regioner, vården och forskare.

För mer information om Program för teknisk standard, kontakta Västfastigheters PTS-samordnare. 

Läs mer om PTS här
Titta på en film om PTS här

Marie-Ann Jönsson

Samordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Louise Kratz

Samordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-10-11 09:45