Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Program för teknisk standard

Västfastigheter är sedan år 2014 ansluten till det nationella systemet Program för teknisk standard. PTS är ett stöd i byggprocessen och ska underlätta arbetet med att bygga ändamålsenliga lokaler för hälso- och sjukvården så att de kan möta samhällets behov av vård – i dag och i framtiden.

Program för teknisk standard är ett webbaserat ledningssystem som underlättar planering, projektering och byggnation av lokaler för hälso- och sjukvård i Sverige. Visionen för PTS är att alla vårdbyggnader i Sverige ska byggas hållbart med rätt funktion och kvalitet. Inom PTS finns det till exempel ett antal typrum, kravspecifikationer för olika typer av rum samt fastslagna riktlinjer för exempelvis akustik, hygien och tillgänglighet. 

Att Västfastigheter är med i PTS innebär att vi har åtagit oss att använda PTS vid planering, projektering och byggnation av vårdbyggnader. Att använda PTS är en del i ett arbete för att minska risken för misstag, omtag och underlätta i byggprocessen med att skapa ändamålsenliga lokaler för hälso- och sjukvården.
Under 2019–2020 arbetar vi med att utbilda och informera om PTS samt hur vi ska använda systemet i våra projekt.

Arbetet med PTS drivs av Regionfastigheter i Jönköping och används nästintill alla Sveriges regioner. PTS:s utvecklas kontinuerligt i samarbete mellan anslutna regioner, vården och forskare.

För mer information om Program för teknisk standard, kontakta Västfastigheters PTS-samordnare. Marie-Ann Jönsson.

Läs mer om PTS här
Titta på en film om PTS här

Marie-Ann Jönsson

Samordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-10-11 09:45