Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skaraborgs Sjukhus Skövde

Bildkollage över Skaraborgs Sjukhus Skövde exteriör. Foto Thomas Harrysson

Sjukhuset i Skövde är ett av fyra sjukhus inom Skaraborgs sjukhus. Här hittar du mer information om våra ansvarsområden på fastigheten.

Byggprojekt på fastigheten

Vi bygger om 14 vårdavdelningar som behöver upprustas och moderniseras samtidigt som vi sanerar sjukhuset från PCB. Vårdavdelningarna ska bli luftiga och överskådliga med patientrum för en eller två personer.

På parkeringen utanför Skaraborgs sjukhus i Skövde bygger vi Sveriges största solcellspark. När den är färdig kommer den ha kapacitet att generera cirka 1 000 megawatttimmar. Vi sätter upp solceller på smidesstommar till taken ovanför parkeringsplatserna och samtidigt installerar vi laddstationer för elhybridbilar.

Nu står de gemensamma lokalerna för specialistmottagningar, Folktandvårdens specialisttandvård och käkkirurgin vid Skaraborgs sjukhus klara. I samverkan med verksamheterna har Västfastigheter byggt en helt ny fastighet – det så kallade TM-huset, som ligger till höger om sjukhusets entré.

Nyheter

Det har varit verksamhet i huset ett tag. Men nu är också de gemensamma lokalerna för specialistmottagningar, Folktandvårdens specialisttandvård och käkkirurgin vid Skaraborgs sjukhus, officiellt invigda.

Nu är bygget av det nya Specialisttandvårdscentrumet vid Skaraborgs sjukhus i Skövde igång. Första spadtaget är taget för den nya byggnaden som blir ett komplett centrum, där Folktandvårdens specialisttandvård och sjukhusets käkkirurgiska verksamhet samlokaliseras.

Solcellsparken på Skaraborgs sjukhus i Skövde har blivit utseddd till årets anläggning av Svensk Solenergi när de idag för trettonde gången delade ut årets solenergipris. Juryn har be­aktat såväl ekonomiskt som tekniskt utförande och motiverar vinsten såhär:

Håkan Sonesson

Fastighetsförvaltare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-08-07 13:53