Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Material och produkter

Vi strävar efter att använda våra resurser så effektivt som möjligt. Det gör vi genom att öka återvinning och återanvändning och samtidigt minska avfall och utvunna råvaror.

I takt med att antalet kemikalier ökar är det viktigt att kartlägga var de finns och hur vi kan undvika de som är bevisat skadliga. Vi arbetar sedan flera år tillbaka med verktyget Byggvarubedömningen för att bedöma och kartlägga kemikalier i våra byggnader. Resultatet är en förteckning över byggvaror, vilka kemikalier de innehåller och var i byggnaden de finns.

I tretton byggprojekt som pågått mellan 2017 och 2019 har Västfastigheter mätt andelen byggavfall som återanvänds. Resultatet visar att i nio projekt återvanns mer än 70 procent av byggavfallet och i fyra projekt återvanns strax under 70 procent av avfallet.

Västfastigheters mål är att mängden byggavfall ska minska och återvinningsgraden öka. EU:s krav är att minst 70 procent av byggmaterial ska återvinnas.

Senast uppdaterad: 2020-08-26 11:18