Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Driftchef inom säkerhet

Ulf Abrahamsson är driftchef och berättar här mer om sin roll och hur det är att jobba hos oss.

Ulf, vad innebär ditt jobb?

Jag ansvarar för driften på säkerhetssidan på våra sjukhus i Göteborg. Till min hjälp har jag en grupp med 26 stycken drifttekniker. 

Några av de säkerhetsfrågor vi ansvarar för är lås, medicinsk gas, brandskydd och passersystem. 

Varför sökte du dig till Västfastigheter?

Jag började på Västfastigheter den 3 oktober 2011, och innan dess hade jag varit på Svenska Mässan i 20 år. Där hade jag en rad olika roller, från styr- och reglertekniker till driftchef. Jag kände att jag ville kolla mitt marknadsvärde och sökte jobbet som driftschef på Västfastigheter. Jag kom på intervju och träffade Christina (Ulfs nuvarande chef). Jag gillade henne jättemycket och ville ha henne som chef! Jag kände direkt att detta jobb vill jag ha! 

Hur är Västfastigheter som arbetsplats?

Sen dag ett har jag en otrolig arbetsglädje. Jag har fått en chef som rent ut sagt är fantastiskt, säger vad hon tycker men också har förmågan att erkänna sina fel. Jag har kollegor, andra driftschefer som är fantastiska och underbara. Även min personal är fantastisk. Det är bra och tryggt!

Haha, det låter nästan för bra för att vara sant. Men det är så bra. Det är kul att gå till jobbet. Jag älskar det jag gör. Jag utvecklar mig själv varenda dag, förhoppningsvis utvecklar jag andra också.

Hur skulle du beskriva Västfastigheter?

Jag skulle beskriva Västfastigheter med tre ord:

Stort 

Det är som världens största sjukhus i Göteborg. Det är mycket att ta in, Västfastigheter är stort åt alla håll och kanter. En fantastisk arbetsplats med många möjligheter och krav.

Avancerat – högteknologiskt

Vi får pyssla med teknik som är från 100 år tillbaka i tiden fram till dagens mest högteknologiska lösningar. Det finns en stor bredd av teknik att ta hand om.

Funktionellt 

Vi bygger byggnader som funkar för allmänheten. Vi bygger det funktionellt.

Mina tidigare fördomar om landsting och kommunalt försvinner mer och mer. Man har trots trögheten stora påverkansmöjligheter.

[Missing text '/common/updated' for 'Swedish']: 2017-10-13 15:37