Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Spårvagnsdepå Ringön

Gestaltningsbild som visar spårvagnsdepå med grå fasad mot blå himmel

På ett 100 000 kvadratmeter stort område på Ringön bygger Västra Götalandsregionen Spårvagnsdepå Ringön. Här blir det plats för uppställning av spårvagnar som inte är i trafik och plats för reparation och städning samt underhåll och service av spårvagnarna.

Idag finns det fyra spårvagnsdepåer i Göteborg sedan första etappen av Spårvagnsdepå Ringön öppnades i juni 2020.

Behovet av ytterligare depåkapacitet är fortfarande stort med hänsyn till dagens spårvagnsflotta och ökar i takt med att nya spårvagnar tas i trafik. Utöver kapacitetsbehovet behövs en spårvagnsdepå på Hisingen för att minska risken av påverkan på spårvagnstrafiken vid eventuella störningar på Hisingsbron.

Spårvagnsdepå Ringön byggs i två etapper. I etapp ett ingår en servicebyggnad och 15 uppställningsplatser med skärmtak som väderskydd.

I etapp två som pågår just nu kommer det att finnas uppställningsplatser för 71 spårvagnar, verkstäder och servicehallar.

Spårvagnsdepå Ringön beräknas vara helt färdigställd våren 2024.

Entreprenör etapp två: Skanska

Tidplan

Etapp ett: Byggstart april 2019, klart juni 2020.

Etapp två: Planering och projektering 2019–2020.
Byggstart hösten 2020, färdigställande våren 2024.

Kundtjänst

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Kontakt förvaltare och projektledare

Senast uppdaterad: 2023-07-31 08:41