Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konst i VGR:s miljöer

Arbetsutskottet_Nina Bondesson_foto: Mikael Stenberg

Här kan du läsa och hitta information om utvalda konstverk i Västra Götalandsregionens konstsamling, pågående konstprojekt, intervjuer med konstnärer som arbetar med konstuppdrag och mycket mer.

Konstverket på bilden är Arbetsutskottet av Nina Bondeson. Foto: Mikael Stenberg
  • Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse via anbudsansökan till två konstuppdrag till nya växthus och besökscentrum i Göteborgs botaniska trädgård.

  • Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse till två konstuppdrag till Spårvagnsdepå Ringön i Göteborg. Spårvagnstrafiken sätter ett tydligt visuellt avtryck i Göteborg och konstnärlig gestaltning kan bidra till det framtida blickfånget i området. Den nya spårvagnsdepån planeras färdigställas årsskiftet 2023/2024.

  • Planeringen har pågått i nästan tio år, men nu är allt klart. Västfastigheters konstprojektledare Eleonora Fors Szuba känner sig glad över att den konst som är placerad i den nya delen av Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg lever upp till de önskemål som funnits med under hela arbetet.

Senast uppdaterad: 2022-01-14 13:38