Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konst i VGR:s miljöer

Arbetsutskottet_Nina Bondesson_foto: Mikael Stenberg

Här kan du läsa och hitta information om utvalda konstverk i Västra Götalandsregionens konstsamling, pågående konstprojekt, intervjuer med konstnärer som arbetar med konstuppdrag och mycket mer.

Konstverket på bilden är Arbetsutskottet av Nina Bondeson. Foto: Mikael Stenberg
  • Konstenheten Västfastigheter efterlyser information om befintliga fotografiska konstverk i digitalt format för eventuella inköp.

  • Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse via anbudsansökan till två konstuppdrag till nya växthus och besökscentrum i Göteborgs botaniska trädgård.

  • Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse till två konstuppdrag till Spårvagnsdepå Ringön i Göteborg. Spårvagnstrafiken sätter ett tydligt visuellt avtryck i Göteborg och konstnärlig gestaltning kan bidra till det framtida blickfånget i området. Den nya spårvagnsdepån planeras färdigställas årsskiftet 2023/2024.

Senast uppdaterad: 2022-10-14 12:30