Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konstuppdrag till Axevalla Hästcentrum

Publicerad: Uppdaterad:
Stall och hagar i utemiljö

Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse till två konstuppdrag för den nya naturbruksskolan Axevalla Hästcentrum. Skolbyggnaden, med tillhörande hagar och stallar, ska stå färdig under andra kvartalet 2023.

Västra Götalandsregionens naturbruksförvaltning bygger nu en ny naturbruksskola med hästinriktning i anslutning till Axevalla travbana. Här kommer både gymnasie- och vuxenutbildning bedrivas med inriktning på bland annat hästskötare mot travhästsport, ridsport och islandshästsport, liksom anpassade kurser för vuxenutbildning utifrån branschens nulägesbehov.

Byggnaden för Axevalla Hästcentrum kommer uppföras med inspiration från landsortens arkitektur, där skolans sammanhang som helhet, samt den verksamhet som bedrivs där, är av stor vikt för gestaltning och utformning.

De två aktuella konstuppdrag i projektet är:

  • Entréhall och gemensamma utrymmen
  • Utemiljö vid uteplats

Konstnärer kan anmäla intresse till ett eller båda konstuppdragen.

Tidsram

Preliminärt färdigställande är andra kvartalet 2023

Budget

Avtalsram för respektive konstuppdrag är 550 000 SEK exklusive moms.

Konstenheten administrerar utöver det en summa som ska bekosta byggnadstekniska anpassningar och anläggningskostnader för konstverken.

Anbudsansökan

Mer information om konstuppdragen och projektet finns i upphandlingssystemet. Den som är intresserad och kvalificerad konstnär kan anmäla sitt intresse senast den 17 maj 2021. Eventuella frågor ställs via upphandlingssystemet.

Publicerad:
Uppdaterad: