Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konstverk till Lövängsparken Skaraborgs Sjukhus Skövde

Promenadstig i park mellan plantering och skogsdunge
Fotograf: Konstenheten

Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse till konstuppdrag i Lövängsparken vid Skaraborgs Sjukhus Skövde.

Lövängsparken ligger i ett gränsland mellan det högteknologiska sjukhuset, där människor föds, läks, förändras, förenas eller skiljs åt, och natur och skogsområden fyllda av natur- och kulturhistoriska värden.

Parken är utformad i tre delar med olika användningsområden. Närmast sjukhuset finns en av landskapsarkitekt gestaltad parkdel med vattenspeglar, parkbänkar, grusvägar och planteringar. Lite längre in  finns ett lekfullt aktivitetsområde som främst riktar sig till barn och familjer i behov av rekreation. Från parkens centrum löper en diagonal gångväg från sjukhusparkens entré fram till en brygga/spång i cirkelformation. Runt denna återfinns den del av parken som är aktuell för konstuppdraget, med en ängsliknande karaktär, en enklare och renare gestaltning där tanken kan få vila och där konst och naturligt växtlighet ska fungera ihop. 

Konstuppdrag

Konsten ska bidra till platsen och den länk som skapas mellan natur och sjukhusmiljö, samtidigt som man bibehåller upplevelsen av stillhet och ro som skiljer denna del av parken från de andra. Konsten kan lokaliseras till en vald plats, eller genom flera nedslag i miljön.

Tidsram

Preliminärt färdigställande är sista kvartalet 2024.

Budget

Avtalsram för konstuppdraget är 1 200 000 SEK exklusive moms.

Anbudsansökan

Mer information om konstuppdragen och projektet finns i upphandlingssystemet. Den som är intresserad och kvalificerad konstnär kan anmäla sitt intresse senast den 16 juni 2023. Eventuella frågor ställs via upphandlingssystemet.