Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Två konstuppdrag till Göteborgs botaniska trädgård

Illustration av växthus i utemiljö
Illustration Cobe

Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse via anbudsansökan till två konstuppdrag till nya växthus och besökscentrum i Göteborgs botaniska trädgård.

Botaniska trädgården har behov av nya växthus, ett besökscentrum och förbättrade personalytor. Befintliga växthus kommer rivas och nya, utökade växthus, inklusive tropikhus och anslutande besökscentrum kommer byggas. De nya växthusen och besökscentrum planeras färdigställas under tredje kvartalet 2026.

Den övergripande konstnärliga tematiken för konstprojektet är Biodiversitet/Biodiversity. Tematiken går i linje med Botaniska trädgårdens kärnverksamhet, vilket bland annat innebär att odla, bevara och forska kring växters mångfald, släktskap och utveckling. 

Konstuppdrag

De två konstuppdragen i Göteborgs botaniska trädgård är:

  • Entrén till växthus/besökscentrum (utomhus)
  • I ett eller flera växthus (inomhus)

Konstnärer kan anmäla intresse till ett eller båda konstuppdragen.

Tidsram

Preliminärt färdigställande är tredje kvartalet 2026. 

Budget

Avtalsram för konstuppdrag 1 är 1 100 000 SEK exklusive moms och konstuppdrag 2 är 1 300 000 SEK exklusive moms.

Konstenheten administrerar utöver detta en summa som ska bekosta byggnadstekniska anpassningar och anläggningskostnader för konstverken.

Anbudsansökan

Mer information om konstuppdragen och projektet finns i upphandlingssystemet. Den som är intresserad och kvalificerad konstnär kan anmäla sitt intresse senast den 14 mars 2022. Eventuella frågor ställs via upphandlingssystemet.