Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

1 april återinförs en avgift för personalparkeringstillstånd

Publicerad:

Från och med 1 april 2022 återinförs en avgift för personalparkeringstillstånd vid Västra Götalandsregionens egenägda sjukhusfastigheter.

Beloppen för personalparkeringsavgifterna är oförändrade under 2022 och kommer följa samma prisbild som gällde innan beslutet om fri personalparkering trädde i kraft vid respektive sjukhus. Köpta tillstånd gäller precis som tidigare vid parkeringsytor skyltade personal och giltigt tillstånd erfordras. Ytor skyltade besökande avgift är enbart dedikerade till patienter och besökare till sjukhusen.

Samtliga tillstånd finns tillgängliga för köp nu och du kan redan idag gå in och lösa tillstånd inför april 2022.

Kontrollera giltighetstiden på betalkort

För att undvika problematik i samband med köp rekommenderar Västfastigheter samtliga användare att kontrollera giltighetstiden för sitt betalkort i systemet i god tid före 1 april. 

Vi ber också alla användare att bekanta sig med systemet i god tid innan april. Skulle du stöta på problem knutna till Parkera VGR ser vi helst att man ställer sina frågor via mail till: parkering@vgregion.se.

Så löser du tillstånd

Här kan du läsa mer om personalparkering och hur du löser tillstånd: Instruktioner för Parkera VGR - Vastfastigheter

För frågor gällande återinförandet av avgifter avseende personalparkering hänvisar vi till beslutet taget av Regionstyrelsen om fri parkering för sjukhuspersonal till och med 31 mars Regionstyrelsen 14 december 2021 - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

 

Publicerad: