Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Campus Dalsland – ett gemensamt projekt för samhällsbyggande

Publicerad:
Gula byggnader i grönskande miljö på Dalslands sjukhus

I mitten av juni var Roger Olausson i Stockholm för att berätta om hur Västra Götalandsregionen samverkar med olika parter för att etablera den nya fysiska miljön för Campus Dalsland.

– Jag fick möjlighet att på Mötesplats samhällsbyggnad berätta tillsammans med Kristina Sandström från Campus Dalsland, om hur flera kommuner i Dalsland gått samman för att samverka med Västra Götalandsregionen för att hitta nya sätt att utveckla vårt gemensamma samhällsbyggande, säger Roger Olausson fastighetschef område väst.  
Projektet med att skapa ett campus i Dalsland inleddes år 2020. Utgångspunkten var att kunna använda tomställda lokaler för att bidra till  VGR:s övergripande mål om att vara en hållbar och konkurrenskraftig region som satsar på kompetensförsörjning, och en vilja från flera parter att stötta människor i att fullfölja sina studier och öka inkluderingen i samhället. Resultatet har blivit en gemensam satsning på ett campus där utbildningarna drivs av olika högskolor och universitet, eller andra anordnare av yrkeshögskoleutbildningar, men där studierna genomförs på Campus Dalsland.  
– Vi på Västfastigheter kopplades in hösten 2020. Det var Bengtsfors kommun som kontaktade oss efter att under Vinnova-projektet, Nya vägar, utrett möjligheten om campus i Dalsland. Tillsammans med projektledaren från Bengtsfors kommun tittade vi sedan över möjligheterna att bygga om lämpliga lokaler till en läromiljö och nu är ombyggnadsprojektet igång.  
Västfastigheters del i satsningen handlar om att bygga om en 600 kvadratmeter stor lokal på Dalslands sjukhus till funktionella lokaler för lärande. Planeringen är i full gång och lokalerna kommer att stå klara våren 2023. 

Klicka för att läsa mer om Campus Dalsland

Klicka för att läsa mer om Campus Dalsland

Publicerad: