Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny detaljplan – ett viktigt steg för Sahlgrenska Life

Publicerad:
Gestaltningsbild Sahlgrenska life

Kommunfullmäktige i Göteborgs Stad har antagit ny detaljplan för vård och forskning vid Per Dubbsgatan. Beslutet är ett viktigt steg för att förverkliga Sahlgrenska Life – en av Sveriges största satsningar på life science.

Sahlgrenska Life är en investering för framtidens forskning, vård och utbildning med ambitionen att underlätta omsättningen av nya upptäckter till konkret nytta för fler patienter.

De byggnader som planeras som en del i projektet sammanlänkar Sahlgrenskaområdet med verksamheterna på Medicinareberget och skapar en unik möjlighet att samla akademi, universitetssjukvård, universitetstandvård och näringsliv på samma plats.

Tre nya hus ska uppföras: ett på Sahlgrenskaområdet, ett på Medicinareberget och ett över Per Dubbsgatan som binder samman verksamheterna på berget med dem på sjukhuset. 

Här finns hela texten från VGR, GU och Vitartes.

Publicerad: