Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Enkelt avhjälpta hinder för tillgängligheten tas bort på Fristads folkhögskola

För att förbättra tillgängligheten för dig som har en funktionsnedsättning så tar nu Västfastigheter bort enkelt avhjälpta hinder i de publika delarna av Västra Götalandsregionens fastigheter.

Arbetet på Fristad folkhögskola påbörjas vecka 14 med en inventering av hur tillgänglig skolan är. Medarbetare från kommittén för mänskliga rättigheters TD*-enhet fotograferar, dokumenterar och mäter kontraster och avstånd. Inventering sker av ytor som aula, bibliotek, RWC mm samt utvändigt. Något av boenderummen kommer även att inventeras. 

Eventuella verksamhetsanknutna brister lämnas till respektive skolledning som får bestämma vad som ska göras med dem.

Har du frågor är du välkommen att kontakta

Samordnare av EAH projektet Ing-Mari Forsell, 070-578 58 12,
ing-mari.forsell@vgregion.se 

Fastighetsförvaltare Ylva Blomberg, 070-870 33 25, ylva.blomberg@vgregion.se

Mer fakta

Fastighetsnämnden har av regionstyrelsen fått uppdraget att åtgärda kvarstående EAH i de publika delarna av VGR:s egenägda sjukhus.

VGR är, i rollen som fastighetsägare, enligt 17 kap 21a § PBL, skyldig att åtgärda EAH för att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.

Uppföljningsrapporter om arbetet lämnas årligen, 2016-2019, till regionstyrelsen av fastighetsnämnden och kommittén för rättighetsfrågor.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:19