Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ett stort steg framåt för Sahlgrenska Life

Publicerad: Uppdaterad:

Regionstyrelsen fattade den 15 december ett enigt beslut om att anta konceptet Sahlgrenska Life. Beslutet är en viktig milstolpe i det fortsatta arbetet för att förverkliga en av Sveriges största satsningar på life science.

Sahlgrenska Life erbjuder en unik möjlighet att samla näringsliv, akademi, universitetssjukvård och universitetstandvård på samma plats. De byggnader som planeras som en del i projektet sammanlänkar Sahlgrenskaområdet med verksamheterna på Medicinareberget. En central del av projektet är att stärka kopplingen mellan experimentell och klinisk forskning – till gagn för patienterna.

Huvudaktörer i projektet är Västra Götalandsregionen och Göteborgs universitet, med bland annat Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Sahlgrenska akademin. Västra Götalandsregionen investerar och äger hus 1, samt är hyresgäst i delar av hus 2 och 3, tillsammans med andra aktörer, som Göteborgs universitet. I oktober fattade Göteborgs universitet ett strategiskt inriktningsbeslut att Sahlgrenska Life ska genomföras.

- Som blivande fastighetsägare för hus 1 och stor inhyrare i hus 2 och 3 är vi på Västfastigheter mycket aktiva i arbetet med Sahlgrenska Life. Vi är även en av parterna som arbetar med den pågående detaljplanen och sitter med i samtliga forum som arbetar med projektet. Det känns väldigt spännande att regionstyrelsen ställer sig bakom konceptet, säger Hans Sandqvist, strateg på Västfastigheter.

Den 26 januari ska regionstyrelsen fatta beslut om fortsatt genomförandeplanering för själva byggprojektet.

Publicerad: