Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Första spadtag på Axevalla Hästcentrum

Publicerad:
Fyra personer tar ett första spadtag i en grusgrop.

I förra veckan var det äntligen dags för första spadtag för Axevalla Hästcentrum. På plats för att ta ett första spadtag fanns såväl politiker som verksamhetsrepresentanter och entreprenörer.

– Arbetet med att planera för Axevalla Hästcentrum började långt innan jag blev ordförande och jag tycker att Västfastigheter och Naturbruksförvaltningen har gjort ett fantastiskt jobb med att arbeta om och anpassa de planer som funnits och se till att vi är där vi är idag, sa Susanna Cassberg, fastighetsnämndens ordförande. 

Axevalla Hästcentrum är ett nybyggnadsprojekt där Västra Götalandsregionen bygger en skolbyggnad med undervisningsstall, boxstall, rasthagar, foderlada, en verkstad och ett teknikhus på sammanlagt cirka 6 700 kvadratmeter, på en 7 hektar stor tomt, alldeles i anslutning till Axevalla travbana.

– Vi vet att intresse och efterfrågan finns och genom närheten till näringen skapar vi goda förutsättningar för eleverna att få kontakter och bygga nätverk under sin utbildning, sa Ulf Eriksson, ordförande för Naturbruksstyrelsen.

Kika gärna från vår film från första spadtaget!

 

Publicerad: