Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Full fart i entrén på Skaraborgs sjukhus

Publicerad:
Gestaltningsbild ny entre till Skaraborgs sjukhus

Arbetet med ombyggnationen av mottagningar och huvudentré är i full gång på Skaraborgs Sjukhus i Skövde. Personal, patienter och besökare möts nu av en tillfällig entré.

– Det är verkligen full fart överallt nu, säger Karin Andersson som är projektledare på Västfastigheter och driver projektet tillsammans med fastighetsförvaltare Håkan Sonesson.

Samtidigt som entréhallen byggs om både invändigt och utvändigt pågår ombyggnationer och pcb-sanering på de olika mottagningsenheterna. Det har en del praktiska utmaningar i och med att verksamheterna behöver flyttas när lokaler måste tomställas inför renoveringarna.

– Samarbetet med verksamheterna fungerar väldigt bra tack vara en nära dialog och kontinuerliga informationsmöten.

Arbetet med den nya huvudentrén ska vara klart under 2022 och mottagningarna blir klara i etapper fram till hösten 2023.

– När allt är klart kommer entrén att få bättre dagsljusinsläpp, en funktionell klimatsluss, ökad tillgänglighet och en tydligare överblick när man kommer in på sjukhuset.

Publicerad: