Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Klart med genomförandebeslut för resecentrum vid Västlänkens stationer

Publicerad: Uppdaterad:
Ett resecentrum på Kosrvägen

26 januari fattade regionstyrelsen beslut om att ställa sig bakom investeringen att bygga nya resecentrum i direkt anslutning till Västlänkens stationer Haga och Korsvägen.

Trafikverket kommer att bygga tre nya stationer under mark utmed Västlänken; station Centralen, station Haga och station Korsvägen. I direkt anslutning till huvuduppgångarna för stationerna Haga och Korsvägen avser Västfastigheter att förvärva mark och uppföra resecentrum för Västtrafiks resenärer.

- Vi är glada över beslutet och ser fram emot att tillsammans med Västtrafik skapa moderna resecentrum där alla som reser med Västtrafik får tillgång till rätt service och att invånarna i regionen får bättre möjlighet att ta sig till arbete, utbildning och fritid, säger Jonas Nordin, fastighetschef för enhet samhällsfastigheter på Västfastigheter.

Regionstyrelsens beslut innebär att man ställer sig bakom att Västfastigheter köper mark och inleder arbetet med att utveckla nya resecentrum tillsammans med Västtrafik.

Efter att regionstyrelsen nu tagit beslut om projektens genomförande och ställt sig bakom satsningen går ärendet vidare till regionfullmäktige för slutligt beslut gällande markförvärv. Det väntas tas upp på mötet 16 februari. Byggnaderna ska tas i bruk senast kvartal fyra 2026 i samband med att Västlänken invigs.
Publicerad: