Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Nya besöksadresser på Mölndals sjukhus

Publicerad:

Den 14 juni införs gatuadresser på Mölndals sjukhus. Alla enheter på Mölndals sjukhus får då ny besöksadress. Förändringen innebär att gatuadresser och interiöra målpunkter ersätter de nuvarande husbeteckningarna.

Adressändringen handlar inte om att enheter flyttar rent fysiskt utan om att adresserna framöver skrivs på ett nytt sätt. En stor fördel blir att patienter och besökare framöver kan använda gps-navigering för att ta sig till närmsta entré direkt.

Samtidigt som gatuadresserna införs får flera vårdmottagningar nya namn, i enlighet med den regionala riktlinjen för namn- och organisationsstruktur som beslutades 2017. Det arbetet omfattar hela Sahlgrenska Universitetssjukhuset och namnbyten har redan genomförts på Östra, Sahlgrenska och Högsbo sjukhus. Riktlinjen innebär i stort att namnen på mottagningarna tydliggörs så att det framgår vilken typ av vård som bedrivs på vårdenheten och på vilken sjukhustomt. De flesta enheter som berörs av namnbyten den 14 juni tillhör område 3 men även enheter som tillhör andra områden berörs. 

– Jag tror att detta kommer bli väldigt bra, framförallt eftersom det förenklar för patienterna att hitta på sjukhuset och bättre förstå namnen på den mottagning de ska till, säger Sofia Svala, Västfastigheters huvudförvaltare för Mölndals sjukhus. 

Publicerad: