Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nya hus växer fram på Skaraborgs Sjukhus Skövde

Publicerad: Uppdaterad:
Fotografi över byggnation av ASP-blocket på Skaraborgs Sjukhus Skövde.

Arbetet med att bygga Skaraborgs Sjukhus nya akut-, service och psykiatriblock rullar på. Västfastigheters projektledare Joakim Staaf rapporterar att såväl tidsplan som budget följs och att det mesta rullat på enligt plan.

Arbetet med ASP-blocken på Skaraborgs Sjukhus i Sjövde påbörjades för 1,5 år sedan. Och redan nu är det så kallat tätt hus på delar av båda fastigheterna.

– Det innebär att vi har tak och väggar på delar av de nya byggnaderna. På psykiatriblocket kommer hela stommen att vara på plats i november. AS-blocket kommer ha tätt hus på etapp 2 i oktober, berättar Joakim Staaf.

Under hösten kommer det invändiga arbetet att varvas upp med montage av innerväggar i olika etapper. Det innebär ett större flöde av människor på plats på bygget.

– Hittills har vi toppat med 200 personer på plats men fram emot årsskiftet kommer vi vara upp emot 300 personer samtidigt.

Nybyggnationen av de två fastigheterna på bortre sidan av Skaraborgs Sjukhus, Skövde kommer att resultera i en huskropp på 40 000 kvadratmeter som ska innehålla en ny akutmottagning med röntgen och ambulansintag samt en huskropp på 27 000 kvadratmeter med lokaler för den vuxenpsykiatriska vården.

Arbetet på plats sköts av Byggdialog. AS-blockets utformning är gjord av Tyréns arkitekter och P-blockets utformning är gjord av Semrén & Månsson arkitekter. En sammanställning av hela om-, ny-, och tillbyggnationen av Skaraborgs Sjukhus, Skövde finns beskriven i en utställning som finns i sjukhusets entréhall.

Publicerad: