Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nygammal entreprenör anlitas för ombyggnation på Skaraborgs Sjukhus Skövde

Publicerad: Uppdaterad:
Gestaltning av den nya entréhallen som ska byggas vid Skaraborgs Sjukhus Skövde

Efter en omarbetning och ett större omtag är det nu klart att det blir Byggdialog som anlitas som entreprenör för ombyggnationen av mottagningar och entréhall på Skaraborgs Sjukhus, Skövde. Arbetet inleds under hösten och projektet löper på etappvis fram till år 2023 då allt ska vara klart.

Håkan Sonesson är fastighetsförvaltare på Västfastigheter och ansvarar för projektet med ombyggnationen av mottagningar och entréhall. Han berättar att planlösningen på mottagningarna kommer att vara i huvudsak oförändrad, men ett antal åtgärder görs för att släppa in ljus, ge en känsla av rymd och ge en bättre överskådlighet i lokalerna.

Eftersom sjukhuset har tomställt delar av de lokaler som måste saneras gör vi samtidigt en översyn av lokalerna. Vi gör bland annat åtgärder för att öka tekniska standarden, förbättrar säkerheten kopplad till brand och medicinska gaser och säkerställer en stabil drift av vårdens lokaler. Projektet innehåller också miljöåtgärder som sanering av stora mängder asbest och åtgärder för bättre tillgänglighet och mer dagsljus i entréhallen

– En del åtgärder kommer att ske redan i höst, men det mesta av arbetet kommer inte att börja märkas förrän om cirka ett år. Projektet har en beräknad budget på cirka 200 miljoner kronor och ska vara färdigställt 2023. Byggdialog som är huvudentreprenör för ombyggnationen, är också anlitad som entreprenör för nybyggnationsprojektet av akut-, service- och psykiatriblocken som pågår på sjukhusområdet.

Håkan Sonesson konstaterar att den största utmaningen kommer att bli att projektet ska genomföras samtidigt som den närliggande vårdverksamheten ska fungera för personal, patienter och besökare till sjukhuset.

– Det gäller att vi är noggranna med planering och ser till att det blir så få störningar som möjligt. Vi kommer att arbeta tillsammans med såväl vår entreprenör som med verksamheten för att hitta så bra lösningar som möjligt.

En sammanställning av hela om-, ny-, och tillbyggnationen av Skaraborgs Sjukhus, Skövde finns beskriven i en utställning som finns i sjukhusets entréhall.

Publicerad: