Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Parkeringsinformation Sahlgrenska sjukhuset

I och med de många ombyggnadsprojekt som pågår på Sahlgrenskatomten samt kommande paviljongsetablering på parkeringsplatsen vid Bruna Stråket behöver förvaltningen för fastighet stöd och service (FSS) öka tillgängligheten för patienter och besökare till vårdnära parkeringar.

 Huvuddelen av besöks- och patientparkeringen för Sahlgrenska sjukhuset tillgodoses via garaget vid Per Dubbsgatan samt vid ytparkeringen Medicinaregatan norra. Dock kvarstår behov av vårdnära patientparkering inne på tomten vilket medför att omdisponering av befintliga platser behöver utföras. I ett led att öka tillgängligheten kommer samtliga besöksparkeringar att personbilsskyltas i mitten av juni varvid entreprenörsfordon hänvisas till personalgaraget Ehrenströmsgatan.

Vidare kommer de bakjoursplatser som är belägna på parkeringsytan vid Bruna Stråket att flyttas in i parkeringshuset Dubbeldäckaren och förläggas på plan 1. Se bild ovan. Detta kommer att utföras från och med den 16 juni.

FSS hoppas med dessa åtgärder kunna öka patienter och besökares tillgänglighet till vården och avlasta del av den parkeringsproblematik som råder vid Sahlgrenska sjukhuset.

Senast uppdaterad: 2023-05-29 11:18