Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionstyrelsen ger klartecken för investeringar på Axevalla Hästcentrum

Publicerad: Uppdaterad:
Ritning över området med utplacerade byggnader

26 januari fattade regionstyrelsen beslut om att ställa sig bakom investeringen i nya lokaler vid Axevalla Hästcentrum.

Regionstyrelsens beslut innebär att man ställer sig bakom att Västfastigheter köper mark vid travbanan i Axvall för att sedan bygga nya skolbyggnader. Efter att regionstyrelsen nu tagit beslut om projektets genomförande och ställt sig bakom satsningen går ärendet vidare till regionfullmäktige för slutligt beslut gällande markförvärv. Det väntas tas upp på mötet 16 februari.

-För oss på Västfastigheter är detta ett spännande projekt både vad gäller innehåll och utformning. Vi ser fram emot att få jobba vidare med projektet tillsammans med naturbruksförvaltningen och skapa en riktigt bra slutprodukt, säger Jonas Nordin, fastighetschef för enhet samhällsfastigheter på Västfastigheter.

Den nya skolan planeras ha plats för 192 gymnasieelever och 64 studerande vid Biologiska Yrkeshögskolan i Skara, och väntas vara klar för inflyttning till höstterminen 2023.

Publicerad: