Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Säkra cykelparkeringar på SU

Jobbar du på Mölndals sjukhus, Östra sjukhuset eller Sahlgrenska sjukhuset och föredrar att ta cykeln till jobbet? Glädjande nyheter - nu finns det så kallade säkra cykelparkeringar på dessa sjukhus!

Västfastigheter har som uppdrag att visa på mer hållbara sätt att ta sig till jobbet. Ett hållbart sätt att ta sig till jobbet som är på frammarsch är att cykla.

- Det är en prioriterad fråga för oss för att få fler att välja ett mer hållbart sätt att ta sig till arbetet, berättar Patrik Skoglund, enhetschef för parkering.

Begreppet "säker cykelparkering" innebär att du kan parkera din cykel i ett låst utrymme där bara du med passerkort kan komma in. I utrymmena finns även cykelställ så det går att låsa fast cykeln i ramen och cykelpump till vissa cyklar. För att få komma in i det låsta utrymmet så kan du behöva uppdatera ditt passerkort.

- Säkra cykelparkeringar är ett önskemål från många som redan idag cyklar eller är på gång att börja, och som vill ställa sin cykel i ett låst utrymme, berättar Patrik vidare.

Placering av cykelrum på SU

Cykelrummen är placerade på följande platser:

  • Mölndals sjukhuset, p-huset vid akuten
  • Sahlgrenska sjukhuset, p-huset Dubbeldäckaren
  • Östra sjukhuset, nya parkeringshuset

Cykelrummen finns i bottenplan av garagen för att de ska vara lätta att nå för dig som cyklar.

Fler sjukhus på gång

För att möta behovet så skapas nu fler cykelparkeringar i bland annat Falköping, Lidköping, Mariestad och Angered.

Senast uppdaterad: 2018-03-19 12:53