Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Semestertid innebär ökad risk för inbrott — lämna inga värdesaker i bilen

Under semestertid är det mindre personer i rörelse vid våra parkeringsytor. Vilket i sin tur ökar risken för brottslig aktivitet. Tänk på att inte lämna kvar några värdesaker i bilen när du parkerar.

Västfastigheters bevakningsentreprenör utför regelbunden rondering för samtliga parkeringsytor vid våra sjukhus, i förebyggande syfte för brottslig aktivitet. Vi vill ändå påminna dig om att inte lämna värdesaker kvar i bilen när du parkerat. Vid semestertider är det mindre människor än vanligt som rör sig till och från bilar och byggnader, vilket ofta ökar risken för stölder och inbrott. När det är möjligt, parkera därför i första hand vid parkeringsytor där flest människor är i rörelse, alternativt i våra parkeringsgarage om detta finns att tillgå. 

Ta gärna en extra titt in i bilen innan du går från parkeringsplatsen, så att du inte glömt något av värde. Lämna heller inte kvar synliga påsar eller liknande även om det inte finns något värdefullt i dessa. Detta vet inte tjuven. En obetydlig påse på sätet eller bilgolvet kan locka till ett inbrott för den som är ute efter att stjäla - precis lika mycket som kvarglömda mobiltelefoner, handväskor, jackor eller liknande.

Västfastigheters enhet Parkering och fysisk tillgänglighet önskar alla en trevlig sommar!

Senast uppdaterad: 2020-05-26 14:04