Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stort energiprojekt på Sahlgrenskatomten

Publicerad:

Hösten 2022 kommer Västfastigheter tillsammans med entreprenören Västsvensk markservice gräva ner rör för värmeåtervinning på Sahlgrenskatomten. Projektet är en del i att nå regionens långsiktiga mål om halverad energianvändningen till 2030.

För att uppnå Västra Götalandsregionens miljömål driver Västfastigheter ett flertal olika energiprojekt. Ett av dessa är en ringmatad värmeåtervinning på Sahlgrenskatomten i Göteborg.

Projektet är en del i att nå regionens långsiktiga mål om halverad energianvändningen till 2030. Men det är också ett viktigt steg för att skapa ett mer effektivt energisystem på Sahlgrenskatomten. När systemet är igång kommer vi bland annat kunna återvinna värme från byggnader med stora överskott till byggnader med underskott och därmed minska behovet av köpt värme och kyla.

Trafiken på Bruna stråket kan komma att påverkas. Särskild skyltning gäller.

Publicerad: