Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Strömstads kommun övertar sjukhusfastigheten Pilen 5

Publicerad: Uppdaterad:

Västfastigheter har via försäljning överlåtit fastigheten Pilen 5 - tidigare Strömstads sjukhus – till Strömstads kommun. De verksamheter som idag är hyresgäster kommer fortsatt vara hyresgäster hos den nye ägaren.

Strömstads kommun står nu som ägare till sjukhusfastigheten Pilen 5 i Strömstad. Köpet har föregåtts av besiktning, oberoende värdering och politisk förankring hos både Västra Götalandsregionen och köparen Strömstads kommun. Både köpare och säljare är nöjda med affären.

-Avyttring av fastigheten ligger i linje med strategin att Västra Götalandsregionen endast skall äga fastigheter där regionens verksamhet är den dominerande hyresgästen, säger Lars Janson, förvaltningsdirektör på Västfastigheter.

Fastigheten Pilen 5 omfattar cirka 12 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta (40% är vakant) och en tomtareal om cirka 17 500 kvm. Befintliga hyresgäster utgörs framförallt av Närhälsan, Praktikertjänst och Strömstads kommun.

Genom att avyttra sjukhusfastigheten kommer Västfastigheter att få en minskad kostnadsmassa utifrån drift, skötsel och underhåll. De verksamheter som idag är hyresgäster kommer fortsatt vara hyresgäster hos den nye ägaren. Köpesumman för Pilen 5 är 55 miljoner kronor.
Publicerad: