Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sveriges energiminister besökte solcellsparken i Skövde

I onsdags besökte Sveriges samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan (S) Skövde och Skaraborgs Sjukhus. På plats från Västfastigheter var Patrik Rubensson, fastighetschef Öst, Hans Kardell, energistrateg och Ulf Krüger, områdeschef Teknik. Tillsammans med sjukhuslednigen fick vi chans att berätta om fastighetsutvecklingsplanerna för sjukhuset. Vi gjorde en rundvandring och visade solcellsanläggningen och de nya laddstoplarna för elbilar som finns på plats.

Västra Götalandsregionen har ambitiösa energimål och vi ska halvera vår energianvändning till 2030, jämfört med 1995, i egna lokaler. En viktig del är att se över framtidens energisystem och för Skaraborgs sjukhus i Skövde inkluderar det en akvifärlösning. En annan viktig fråga vi lyfte fram är arbetet med hållbarhet ur ett bredare perspektiv. Vi gör mycket idag och nu pågår arbetet att systematisera vårt arbete och att spänna bågen ett snäpp till, något som kommer visas i den hållbarhetsplan som snart kommer beslutas.

Sjukhusledningen fick chans att berättade om sitt framgångsrika rekryteringsarbete av utländska läkare och lyfte även fram utbyggnadsplanerna av sjukhuset. 

Läs mer om solcellsparken i Skövde, som 2016 fick solenergipris för årets byggnad.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:19