Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tillfällig trafikpåverkan kring NÄL i Trollhättan

Publicerad: Uppdaterad:
karta tillfällig väg NÄL

Under helgen den 24–25 april kommer trafiken inom NÄL i Trollhättan, påverkas av de pågående byggprojekten. Den ordinarie vägen mot förlossning, akutmottagning vuxenpsykiatri samt infektion, stängs av. Trafiken leds om förbi huvudentrén medan Västfastigheter och deras entreprenör monterar nya operationsmoduler. Orangea vägvisning gäller. Arbetet avslutas senast måndag den 26 april klockan 06.00.

På grund av den pågående ombyggnationen av operation behöver NÄL tillgång till tillfälliga operationsmoduler. Under våren har Västfastigheter förberett marken och nu är det dags för leverans av operationsmodulerna.

Klockan 18.00 den 23 april stängs vägen mot förlossning, akutmottagning vuxenpsykiatri samt infektion, av för trafik. Under helgen kommer entreprenören montera den kran som behövs för arbetet att installera operationsmodulerna. Entreprenören har en tillfällig omlastningsplats vid Trestad center och levererar delarna till operationsmodulerna via Lärketorpsvägen. Cirka 30 lastbilar kommer under helgen att köra mellan Trestad center och NÄL.

Kranarbetare kommer arbeta i skift för att monteringen ska kunna genomföras så snabbt som möjligt. Senast måndag den 26 april klockan 06.00 ska arbetet vara avslutat och samtliga ordinarie tillfartsvägar är öppna som vanligt.

Under veckan innan monteringen utförs förberedande anslutningsarbeten på endoskopienheten. Bland annat ska en dörr för utrymning flyttas. Arbetet sker i huvudsak från utsidan.

Den 23–26 april är vi tacksamma om personal som vanligen använder parkeringen vid förlossningen, istället väljer parkeringen vid huvudentrén. Observera att parkeringen på gamla tennisplanen kommer att stängas av under helgen.

Särskild information skickas till direkt påverkade verksamheter.

Lastbilarna hänvisas till samma rutt ut från sjukhuset som övrig trafik. (se bifogad bild)

Observera att detta påverkar infartsvägen till förlossningen, orangea vägvisning gäller. Vakter vid akutentrén är informerade om alternativ väg.

Publicerad: