Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tiotusentals åtgärdade hinder i regionens lokaler

Publicerad: Uppdaterad:
Trappa med räcke och markering för synlighet i golvet

Västfastigheter har slutredovisat projektet Enkelt avhjälpta hinder (EAH). Ett projekt beslutat av Regionstyrelsen med syfte att tillgängliggöra regionens lokaler för personer med funktionsnedsättning. Sedan starten 2016 har tiotusentals hinder åtgärdats som till exempel höga trösklar, tunga dörrar och dålig belysning.

- Rättigheten att kunna ta del av publika utrymmen och offentliga platser och att kunna röra sig fritt på jämlika villkor utgör grunden för projektet och är en del av vårt arbete med mänskliga rättigheter, säger Åsa Kågeson, regionutvecklare på tillgänglighetsenheten på Västfastigheter.

Inom ramen för projektet har Västfastigheter inventerat Västra Götalandsregionens egenägda lokaler som sjukhus, psykiatrimottagningar, naturbruksgymnasium och folkhögskolor.

-Genom olika sorters anpassning har vi säkerställt god tillgänglighet i till exempel hissar, trapphus och entréer. Åtgärderna har handlat om till exempel bättre skyltning och belysning, uppsättning av ramper eller tydligare markeringar av ledstråk, säger Johan Höglund, projektchef på projektenhet Väst.

Projekt slutredovisades för Regionstyrelsen i maj 2021.

Publicerad: