Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Trädens resa från Sahlgrenska till Mölndals sjukhus: En del av Sahlgrenska Life-projektet

Under natten mellan måndagen och tisdagen, den 16-17 oktober, flyttades fyra träd, av sorten Pelarbok, från allén vid Sahlgrenska sjukhuset till Mölndals sjukhus. Ett ytterligare träd kommer att flyttas inom Sahlgrenska tomten.

Trädflytten, som är en del av förberedelserna inför byggandet av hus 1, markerar en viktig milstolpe inom Sahlgrenska Life-projektet.

Några träd blev kvar och kommer avverkas under våren 2024. Anledningen till avverkningen är en bedömning från en trädspecialist som konstaterat att de inte går att flytta på grund av markförhållanden.

– Ett av regionens miljömål är att främja biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Det gör vi genom att bevara friska träd där det är möjligt. Detta är vårt första större trädflyttningsarbete i regionen och är en del av VGR:s hållbarhetsarbete, säger Josephine Halldén Isaksson, teknisk förvaltare för mark och utemiljö

Allén ersätts när Göteborgs Stad bygger om Per Dubbsgatan.

Trädflytt från Sahlgrenska till Mölndal
Träden är på plats vid Mölndals sjukhus.