Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Trygghetsvandring på Kungälvs sjukhus

Publicerad:
Mörk byggnad med upplysta fönster och buskar i förgrunden

När mörkret sänkt sig över Kungälvs sjukhus en kväll i december, var det dags att genomföra en trygghetsvandring. 18 personer gav sig ut på en kvällspromenad för att identifiera problem och skapa förutsättning för att utveckla trygga miljöer kring sjukhuset.

Ledordet för trygghetsvandringen kan sammanfattas i delaktighet, att tillvarata allas olika förutsättningar och utifrån det identifiera individens unika upplevelse kring tillgängligheten och dess känsla av trygghet. Dessa upplevelser kan bidra till den framtida planeringen av tomten samt ge kunskap om vad och vilka platser som upplevs otillgängliga eller otrygga.

- Vi var två grupper som gick en slinga på området. Vi tittade bland annat på entrémiljön, hållplatserna, gångvägar, godsmottagning och de olika personalentréer som finns, säger Jesper Kropp Axelsson, teknisk förvaltare utemiljö och ansvarig för att genomföra trygghetsvandringar.

Efter avslutad vandring sammanfattade grupperna sina tankar och konstaterade att hänvisningsskyltning för besökare kan bli bättre samt att ytor för tillgänglighet och orientering på området behöver ses över.

- Många påtalade att tomten känns städad och väl underhållen samt att de nybyggda delarna på baksidan av tomten känns trevliga, konstaterar Jesper Kropp Axelsson.

I anslutning till trygghetsvandringen skickas en enkät om upplevelsen av utemiljön ut till deltagarna i trygghetsvandringen samt till personal på Kungälvs sjukhus. Resultaten kommer att komplettera kunskapen om utemiljön och hur den kan utvecklas i framtiden.

Läs gärna rapporten från trygghetsvandringen.

Publicerad: