Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vandring för ökad trygghet på SÄS i Borås

Publicerad: Uppdaterad:
Gångväg in mellan buskar och träd-.

En kväll i slutet av september arrangerade Västfastigheter en trygghetsvandring på SäS i Borås. Trots att skymningen inte riktigt infunnit sig var deltagarna överens om att det finns behov av att se över belysningen i området. – Det är intressant att se hur en plats förändras när det blir mörkt, säger Jesper Kropp Axelsson, Planeringsledare på Västfastigheter och ansvarig för trygghetsvandringen.

Som fastighetsägare har Västfastigheter inte bara ansvar för själva byggnaderna utan också för miljön runtomkring. En del i det arbetet handlar om att säkerställa att utemiljön upplevs som trygg och säker oavsett vem du är och när på dygnet du är ute och rör dig. Att göra trygghetsvandringar tillsammans med representanter för personalen, verksamheten, barn, fastighetsförvaltare och personer med kunskap om tillgänglighetsfrågor är ett sätt att få in nya tankar och reflektioner kring miljön.

– Det vi framförallt har reagerat på är att en miljö som upplevs som väldigt positiv på dagen kan upplevas som väldigt otrygg när det är mörkt. Ett trivsamt buskage i vackra höstfärger kan förvandlas till ett skrymsle du inte har överblick över, säger Jesper.

Resultatet av trygghetsvandringen sammanställs i en rapport som tas med i Västfastigheters planering inför kommande åtgärder och framföra utvecklings- och förbättringsförslag till fastighetsförvaltningen.

– Genom att genomföra en trygghetsvandring får vi till oss kunskap från dem som faktiskt befinner sig på våra tomter i vardagen. Det är väldigt viktigt att deras upplevelser är en del av vårt underlag när vi gör vår underhållsplanering och planerar för kommande investeringsbehov, säger Jesper.

Rapport trygghetsvandring på Säs

Publicerad:
Uppdaterad: