Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vinterväghållning på sjukhusområden

Publicerad: Uppdaterad:

Nu är vintern här med snö och halka. Västfastigheter ansvarar för halkbekämpning och snöröjning på alla sjukhusområden i hela regionen. Vårt fokus ligger på säkerhet och framkomlighet och vi följer en prioriteringsordning där vi alltid börjar med ytor med störst behov.

Prioriteringsordning för snöröjning och halkbekämpning:

1. Ambulans, akuttillfarter samt helikopterytor
2. Entréer, lastkajer och varuintag
3. Gångvägar och gångytor
4. Parkeringsplatser och gator
5. Rökluckor, brandposter och utrymningsvägar.

Väderprognosen styr vårt arbete

Västfastigheter utför snöröjning och halkbekämpning alla dagar på året när det är snö eller halka. Tidpunkten för när vi inleder arbetet påverkas av väderprognosen och hur länge det snöar. Vi påbörjar arbetet med snöröjning när snödjupet är 30 mm, men under pågående snöfall kan det hinna bli djupare på de lägre prioriterade ytorna.

Vi inleder ofta snöröjning och halkinsatser på flera olika platser på sjukhusområdet, men ber om förståelse för att det inte är möjligt att vara överallt samtidigt. Vi förstår såklart att det kan vara jobbigt att behöva vänta på skottning och grusning av till exempel parkeringar, men du kan lita på att teamet jobbar hårt för att alla berörda ytor ska bli färdiga så fort som möjligt.

Alla har ett ansvar vid halka

Vi på Västfastigheter gör allt vi kan för att det ska vara så säkert som möjligt vid snö och halka, men när det råder vinterväglag finns det ingen garanti för att parkeringsytor och gångstråk är till hundra procent halkbekämpade överallt. Det är därför allas ansvar att röra sig med försiktighet när det är halt och att tänka på att använda vinterskor och halkskydd.

En snöplog skapar snövallar

Det går tyvärr inte att undvika att det ibland bildas en snövall framför, bakom eller bredvid en parkerad bil när snöplogen plogat parkeringsytor. Vi har ingen möjlighet att handskotta bakom eller framför parkerade bilar. Snöröjarna måste ibland arbeta under svåra väderleksförhållanden och under sena kvällar och tidiga morgnar. Underlätta gärna för dem genom att tänka på hur du parkerar bilen och följ den skyltning som finns.

Tack för din förståelse!
Västfastigheter

Publicerad:
Uppdaterad: